Polévka ze syrovátky se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze syrovátky se smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 38932 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Chléb celozrnný žitný |
5 g | Kmín drcený |
15 g | Kopr čerstvý |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
1200 ml | Syrovátka |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 404,5mg |
Draslík | 594,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Sůl, Syrovátka, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze syrovátky se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Syrovátku nalijeme do hrnce, osolíme, okmínujeme a přivedeme k varu. Mouku rozmícháme ve smetaně a pomalu přilijeme do polévky. Ihned promícháme, povaříme a odstavíme. |
2 | Do hlubokých talířů vložíme po jednom žloutku, přidáme posekaný kopr a zalijeme horkou polévkou. |
3 | Každý strávník si polévku promíchá sám. Polévku podáváme s žitným chlebem, který si každý může do polévky natrhat nebo jen tak přikusovat. |