Gratinovaný kapr na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaný kapr na kmíně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 38933 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1200 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kmín celý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 703,1mg |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 689,6mg |
Vláknina | 262,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaný kapr na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme kmínem. Necháme v chladničce asi 30 minut odležet. |
2 | Na pánvi na větší části rozehřátého másla opečeme porce ryby po obou stranách, vyjmeme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Přelijeme vypečenou šťávou a poklademe sýrem nakrájeným na plátky. |
3 | Mísu vložíme do trouby pod rozehřátý gril a pokrm zprudka zapečeme dorůžova. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a okurkový salát. |