Pstruh pečený se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh pečený se šalvějí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38936 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kg | Pstruh |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 163,0mg |
Draslík | 935,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 261,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pstruh, Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh pečený se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné pstruhy rozpůlíme, vykostíme, omyjeme a osušíme. Po obou stranách je osolíme a posypeme jemně nasekanou šalvějí. |
2 | Pstruhy urovnáme do pekáčku s rozpuštěným máslem a pečeme v silně vyhřáté troubě. V polovině doby pečení posypeme ryby strouhankou, zakapeme citronovou šťávou a dopečeme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát. Snítku čerstvé šalvěje můžeme nahradit lžičkou sušené šalvěje.