Recept

Telecí řízky s novými brambory

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 38938
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Brambory rané
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
200 g Houby čerstvé
2 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
4 polévková lžíce Smetana jihočeská zakysaná15%
3,5 kávová lžička Sůl
700 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 934kJ
15% Sacharidy 54 g
15% Tuky 12 g
41% Sodík 825 mg
81% Bílkoviny 46 g

Telecí řízky s novými brambory postup přípravy receptu:

1

Vybereme menší nové brambory, dobře je omyjeme, můžeme je i oškrabat. Brambory rozkrájíme na poloviny nebo čtvrtky. Vložíme je do mísy, osolíme (2 lžičky), posypeme drceným kmínem a dáme na olivovým olejem vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě, při 180°C přibližně 35-45 minut.

2

Mezitím si omyjeme telecí kýtu, osušíme a z masa nakrájíme přes vlákno 1-1,5 cm silné plátky. Maso potřeme slabě hořčicí.

3

Houby omyjeme, očistíme a pokrájíme je na plátky. Dáme je do mísy, ochutíme je solí (půl lžičky), citronovým pepřem a promícháme. Rozmarýn a pažitku omyjeme. Z rozmarýnu otrháme lístky a pažitku drobně pokrájíme. Bylinky v misce promícháme.

4

Přibližně 10-14 minut před dopečením mezi brambory rozložíme plátky hub, vše posypeme bylinkami a společně dopečeme.

5

V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem, plátky masa zprudka orestujeme. Z každé strany 1-1,5 minuty. Maso pak osolíme (1 lžička), posypeme čerstvě pomletým pepřem (1 lžička) a hned dáme na talíře. Na maso dáme lžíci zakysané smetany, obložíme upečenými bramborami s houbami a podáváme.

Poznámka

K telecím plátkům podáváme hlávkový salát s kysanou smetanou nebo salát z rajčat. Houby používáme májovky nebo žampiony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept