Recept

Jahodový dort se šlehačkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38939

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
210 g Cukr moučkový
0,5 kg Jahody zahradní
140 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
Krém
30 g Cukr moučkový
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,1 l Smetana 33% (šlehačka)
0,1 l Smetana čerstvá ke šlehání
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 767kJ
15% Sacharidy 52 g
26% Tuky 20 g
2% Sodík 48 mg
18% Bílkoviny 10 g

Jahodový dort se šlehačkovým krémem postup přípravy receptu:

1

V míse umícháme do husté směsi cukr se žloutky a vanilkou. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, citronovou šťávu a mouku.

2

Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a upečeme dorůžova.

3

Mezitím si připravíme krém - ušleháme v kotlíku čerstvou smetanu ke šlehání s moukou, žloutky, vanilkou a cukrem. Do většího hrnce si nalijeme vodu, přivedeme ji k varu a do hrnce vložíme kotlík. Ve vzniklé horké lázni šleháme do zhoustnutí. Poté postavíme do studené lázně a opět mícháme do vychladnutí. Do studeného krému přidáme ušlehanou, oslazenou šlehačku.

4

Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme krémem, poklademe půlkami čerstvých jahod a složíme na sebe. Povrch rovněž potřeme krémem a dozdobíme jahodami. Na chladném místě necháme ztuhnout, poté nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept