Avokádové gazpacho - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avokádové gazpacho
Avokádové gazpacho
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 38943 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
1 ks | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 ks | Okurka salátová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
10 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 g | Sůl |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,3mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Citrony, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika zelená, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Avokádové gazpacho postup přípravy receptu:
1 | Citrónovou kůru a pokrájená avokáda dáme do mixéru. Přilijeme k nim citrónovou šťávu společně se zeleninovým vývarem a mixujeme, dokud nevytvoříme hladký krém. Pak z mixéru přelijeme do větší mísy a odstavíme. |
2 | Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Následně je rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na drobné kostičky. Papriky také rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Podobně na kostičky rozporcujeme i okurku. Několik kostiček z rajčat a okurky schováme, použijeme je nakonec na ozdobení hotové polévky. Nakrájená rajčata, papriky i okurku vložíme do mixéru, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný stroužek česneku a rozmixujeme také dohladka. |
3 | Rajčatovo-okurkovo-paprikovou rozmixovanou směs nyní vyklopíme z mixéru k již připravenému avokádovému pyré. Obě směsi promícháme dohromady. Mísu s připravenou polévkou potom přikryjeme poklicí a necháme v ledničce alespoň hodinu vychladnout. Než budeme servírovat na stůl, posypeme jednotlivé porce polévky pažitkou a zbylými okurkovými a rajčatovými kostičkami. |