Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38944

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
750 g Úhoř říční
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 233kJ
2% Sacharidy 8 g
97% Tuky 73 g
10% Sodík 199 mg
41% Bílkoviny 23 g

Úhoř na žampionech postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté a osušené porce úhoře osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na větší části rozehřátého másla porce po obou stranách opečeme dozlatova, vyjmeme na nahřátou mísu a uchováme v teple.

2

Do výpeku vyspeme hladkou mouku, přidáme zbylé máslo a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji smetanou, promícháme a vyšleháme dohladka. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce povaříme. Vložíme opečené porce úhoře a podusíme pod pokličkou 10 minut. Potom do omáčky vmícháme rozšlehaný žloutek a necháme jen prohřát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept