Filé s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé s brokolicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 38946 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brokolice |
750 g | Filé z aljašské tresky |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Koření grilovací |
50 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej rostlinný |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 552,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Filé z aljašské tresky, Koření grilovací, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce filé osolíme, okmínujeme a poprášíme grilovacím kořením. Porce urovnáme do pekáčku na rozpálený olej a po obou stranách zprudka opečeme. Pečem dál asi 15 minut za občasného podlévání vodou. |
2 | Očištěnou a omytou brokolici rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. |
3 | Filé upravíme na talíře a přidáme růžičky brokolice, které pokapeme máslem. Pokrm ozdobíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty. |
4 | Podáváme s různě upravenými bramborami. |