Jednoduchý recept

Vermutová omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3895
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

50 g Anglická slanina
0,5 ks Bazalka
1 ks Cibulka jarní
200 ml Hovězí vývar základní
200 ml Martini bianco
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,5 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 974kJ
1% Sacharidy 5 g
134% Tuky 100 g
15% Sodík 296 mg
6% Bílkoviny 3 g

Vermutová omáčka postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme máslo a rozškvaříme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a podusíme.

2

Poté vmícháme na kostičky nakrájenou mrkev a ještě krátce podusíme. Přilijeme vermut a vývar a zvolna asi 15min provaříme.

3

Vmícháme nasekané bylinky, zahustíme základní hnědou omáčkou, ochutíme solí a pepřem.

4

Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k čekance.

Poznámka

Hnědou omáčku připravíme viz recept "Základní hnědá omáčka"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept