Rybí ragú s kari kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí ragú s kari kořením
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 38950 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
700 g | Filé rybí |
1 kávová lžička | Kari koření |
80 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 58,4mg |
Draslík | 40,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí ragú s kari kořením postup přípravy receptu:
1 | Omyté filé nakrájíme na kousky, osolíme a poprášíme kari kořením. Na pánvi na másle osmažíme kousky po všech stranách dozlatova a vyjmeme. |
2 | Ve výpeku osmažíme oloupanou, na nudličky nakrájenou cibuli, vyjmeme a rozložíme na kousky filé. Zbylý tuk zalijeme smetanou, vmícháme hladkou mouku a metlou rozšleháme. Omáčku povaříme asi 10 minut do zhoustnutí a podle chuti osolíme. |
3 | Do omáčky vložíme opečené filé s cibulí a jen prohřejeme. |
4 | Podáváme s dušenou rýží nebo s čerstvým chlebem. |