Kuřecí plátky s žampiony, sýrem a rýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí plátky s žampiony, sýrem a rýži
Kuřecí plátky s žampiony, sýrem a rýži
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38954 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 dl | Bujón zlatý zeleninový |
6 ks | Cibulka jarní |
600 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Olej chilli |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 ks | Pórek |
220 g | Rýže jasmínová |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
70 g | Sýr Čedar |
4,4 dl | Voda pitná |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 161,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zlatý zeleninový, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej chilli, Omáčka sójová, Pepř citronový, Petržel kudrnka, Pórek, Rýže jasmínová, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí plátky s žampiony, sýrem a rýži postup přípravy receptu:
1 | Malé bílé a hnědé žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Lahůdkovou cibulku a pórek očistíme, omyjeme, cibulku zešikma nakrájíme na kousky dlouhé 3-4 cm, pórek pokrájíme na tenké proužky. Petrželku kudrnku omyjeme a odložíme na ozdobu. |
2 | Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájíme na plátky silné 7-8 mm. Z jedné strany je potřeme chilli olejem. |
3 | Jasmínovou rýži dobře promyjeme ve studené vodě. Dáme ji do cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Dáme ji do hrnce, přilijeme vodu, zakryjeme poklicí a když přijde k varu, tak ji promícháme, zmírníme teplotu a pomalu ji vaříme 10 minut. Pak zakrytý hrnec odstavíme a rýži pod poklicí necháme 5 minut dojít. |
4 | Ve woku rozpálíme olej, na něm zprudka plátky masa restujeme dozlatova po 1 minutě z každé strany. Osolíme je, posypeme citronovým pepřem a vyjmeme z pánve. K tomu samému oleji přidáme lžíci másla. Když se rozpálí, za stálého míchání restujeme žampiony s cibulkou a pórkem přibližně 3 minuty, přimícháme sójovou omáčku, zalijeme zeleninovým bujonem, promícháme, přidáme smetanu a nastrouhaný sýr. Promícháváme do doby, až se sýr rozpustí a omáčka zhoustne. |
5 | Na talíře dáme jasmínovou rýži, k ni upravíme maso, které přelijeme houbovou omáčkou, rýži ozdobíme lístky petrželky a podáváme. |