Recept

Dušený celer s rajčaty

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38957
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 kávová lžička Adžika
2 ks Celer bulvový
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 121 kcal
Kilojoule 508kJ
4% Sacharidy 14 g
8% Tuky 6 g
33% Sodík 662 mg
6% Bílkoviny 4 g

Dušený celer s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Celer oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v mírně osolené vodě.

2

Plátky měkkého, okapaného celeru rozložíme do zapékací mísy na rozpuštěné máslo, posypeme nasekanou petrželkou a adžikou. Pokryjeme spařenými, oloupanými a na plátky nakrájenými rajčaty, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

3

Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept