Vepřové s hříbkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s hříbkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38961 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 dl | Bujón zlatý houbový |
2 ks | Česnek |
250 g | Chřest sterilovaný |
1 ks | Cibule |
300 g | Hříbky čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr smetanový tavený 45% |
300 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 99,3mg |
Draslík | 955,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest sterilovaný, Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Pepř bílý, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zlatý houbový, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s hříbkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Slaninu pokrájíme na hranolky. Špalíček masa prošpikujeme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým černým pepřem a kmínem. Konzervovaný chřest scedíme z nálevu, nálev zachytíme. |
2 | Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. |
3 | V hrnci rozpálíme olej a maso restujeme přibližně 10 minut z každé strany dozlatova. Měkké maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a dáme do druhého hrnce, který zakryjeme poklicí. |
4 | K omastku přidáme lžíci másla, cibuli s česnekem, hříbky a vše za častého promíchání smažíme 5-8 minut. Ke konci přimícháme 3 dl houbového bujonu, ve kterém jsme rozmíchali tavený sýr. Omáčku povaříme přibližně 3-4 minuty, přimícháme smetanu, podle chuti dosolíme a opepříme bílým pepřem. Omáčku rozmixujeme dohladka. V pánvi přivedeme k varu 3 lžíce nálevu z nakládaného chřestu, přidáme lžíci másla, vložíme chřest a pod pokličkou ho ohřejeme. |
5 | Maso pokrájíme na plátky, které rozdělíme na talíře, maso polijeme omáčkou, přidáme na okraj chřest a podáváme. |
Poznámka
K houbové omáčce podáváme podle chuti uvařenou rýži nebo špekové knedlíky.