Recept

Zvěřinový guláš s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 38962
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 ks Cibule
1 polévková lžíce Džem brusinkový
300 g Hříbky čerstvé
7 ks Jalovec
1 kg Kančí maso
1 polévková lžíce Libeček
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 stroužek Máslo pomazánkové s česnekem a jarní cibulkou
20 g Masox
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 ks Nové koření celé
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
7 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 dl Smetana zakysaná 14%
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
5 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 823 kcal
Kilojoule 3 445kJ
14% Sacharidy 50 g
40% Tuky 30 g
20% Sodík 403 mg
113% Bílkoviny 64 g

Zvěřinový guláš s houbami postup přípravy receptu:

1

Očistíme 2 cibule a pokrájíme je nadrobno. Jalovec a pepř 4 barev rozdrtíme. Omyjeme tymián, rozmarýn, libeček.

2

Plecko z divočáka odblaníme, dobře omyjeme, rozkrájíme na 2-3 části, vložíme do většího hlubšího hrnce. Maso posypeme cibulí, přidáme k němu bylinky, bobkový list, nové koření, celý černý pepř, rozdrcený pepř 4 barev, jalovec a zalijeme 2-3 lžícemi oleje, červeným vínem a octem. Je potřeba, aby maso bylo ponořené. Takto marinované maso odložíme do chladničky na 24 hodin.

3

Ten den, kdy budeme vařit zvěřinový guláš, očistíme, omyjeme a osušíme hříbky, které pokrájíme na menší plátky. Oloupanou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Ve smetaně rozmixujeme hladkou mouku s brusinkovým džemem.

4

Naložené maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a pokrájíme na kostky velikosti sousta. Marinádu přecedíme přes síto.

5

V hrnci rozpálíme máslo s olejem a kostky masa za stálého promíchávání prudce osmažíme. Přidáme cibuli s česnekem, promícháme a smažíme do doby, až se vše osmaží dozlatova. K masu pak přilijeme marinádu, sůl (1 lžička), hrnec zakryjeme a guláš vaříme přibližně 45-50 minut. Přidáme hříbky, 10-20 g masoxu a vaříme dalších 15 minut. Přimícháme připravenou smetanu, pomalu vaříme asi 5 minut. Guláš dochutíme pepřem, popřípadě solí a podáváme.

Poznámka

Zvěřinový guláš podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept