Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38965
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
30 g Čokoláda hořká
200 g Cukr moučkový
160 g Džem rybízový
220 g Mouka pšeničná hrubá
0,3 kávová lžička Potravinářská barva
10 ks Vaječný bílek slepičí
10 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
Punčovina
1 ks Citrony
120 g Cukr krupice
160 g Džem rybízový
1 ks Pomeranče
0,1 l Punč
0,1 l Rum
0,1 l Voda pitná
Poleva
300 g Cukr moučkový
0,3 kávová lžička Potravinářská barva
2 polévková lžíce Punč
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 980 kcal
Kilojoule 4 100kJ
49% Sacharidy 176 g
24% Tuky 18 g
7% Sodík 139 mg
36% Bílkoviny 20 g

Barevný punčový dort postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme cca 25 minut. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka promícháme.

2

Těsto rozdělíme na polovinu a první vlijeme do vymazané a vysypané formy. V rozehřáté troubě upečeme dozlatova. Druhou polovinu rozdělíme na tři díly. První vlijeme do jiné formy a upravíme v podobě trojúhelníku. Vedle něj upravíme stejný tvar z druhého dílu, ale těsto obarvíme 2 kapkami červeného bretonu. Do zbytku těsta zlehka vmícháme nastrouhanou čokoládu a vytvoříme rovněž trojúhelník. Barevné těsto upečeme dozlatova, necháme vychladnout a nakrájíme a kostičky.

3

První polovinu těsta rozkrojíme na dva plásty a potřeme džemem. Jeden plát dáme do papírem vyložené dortové formy, na něj urovnáme střídavě barevné kostičky namočené v punčovině tak, aby celá plocha byla pokrytá. Přelijeme zbytkem punčoviny a zakryjeme druhým, džemem potřeným plátem těsta. Dort položíme obráceně na suché prkénko, zatížíme a necháme odpočinout do druhého dne. Poté sejmeme formu, povrch potřeme punčovou polevou a dozdobíme zavařeným ovocem.

4

Na punčovinu rozmícháme cukr ve studené vodě a svaříme. Vmícháme džem a povaříme další 2 minuty. Směs necháme vychladnout a pak do ní vmícháme šťávu z pomeranče a citronu, rum a punč. V punčovině rychle namáčíme kousky těsta.

5

Na polevu mícháme do zhoustnutí cukr s horkou vodou, 2 kapkami červeného bretonu a dle potřeby punče.

Poznámka

čas pečení je bez doby na odležení hotového dortu-12h

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept