Recept

Spaghetti alla Carbornara

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 38968
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
400 g Špagety
1 špetka Sůl
100 g Šunka dušená
40 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
40 g Sýr Parmezán
3 ks Vejce slepičí
40 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 232kJ
22% Sacharidy 78 g
45% Tuky 34 g
20% Sodík 399 mg
59% Bílkoviny 33 g

Spaghetti alla Carbornara postup přípravy receptu:

1

Připravíme si česnek a slaninu. Stroužek česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno nebo prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi na rozpáleném másle. Poté přidáme česnek a vše smažíme zhruba další 3 minuty.

2

Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu. Uvařené scedíme a necháme okapat. Poté špagety přidáme ke slanině a vše promícháme.

3

Na jemném struhadle nastrouháme sýry parmezán a pecorino. Připravíme si šunku, kterou nakrájíme na kostičky. Rozšleháme vejce, přidáme smetanu a poloviční množství nadrobno nastrouhaných sýrů. Směs osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme nakrájenou šunku a vše přimícháme ke špagetám. Těstoviny důkladně promícháme až do částečného sražení vajec.

4

Dokončené těstoviny naporcujeme na talíře, posypeme zbylým sýrem a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept