Omáčka s novým kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s novým kořením
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3897 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 ks | Koriandr čerstvý |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 20,6mg |
Vláknina | 301,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka s novým kořením postup přípravy receptu:
1 | Nejprve přivedeme k varu vývar a zahustíme kukuřičnou moučkou. Ochutíme solí, pepřem, mletým novým kořením a strouhaným muškátovým oříškem. Vmícháme základní světlou omáčku a přidáme nasekané bylinky. |
2 | Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k pórku. |
Poznámka
Světlou omáčku připravíme viz recept "Základní světlá omáčka" Množství 3 polévkové lžíce.