Recept

Pražský dort se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38971
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

500 g Cukr moučkový
300 g Marmeláda malinová
500 g Máslo čerstvé
500 g Mouka pšeničná hrubá
0,3 ks Pomeranče
0,3 l Smetana čerstvá ke šlehání
15 ks Vejce slepičí
Na formy
60 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
Poleva
1 ks Citrony
500 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

111% Kalorie 2,187 kcal
Kilojoule 9 149kJ
73% Sacharidy 262 g
150% Tuky 112 g
14% Sodík 284 mg
67% Bílkoviny 38 g

Pražský dort se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s cukrem a strouhanou pomerančovou kůrou. Přidáme pět žloutků a utřeme. Poté vmícháme deset celých vajec, znovu utřeme, po kapkách vlijeme rozpuštěné, prochladlé máslo a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z pěti bílků.

2

Těstem naplníme tři formy různé velikosti, které vymažeme máslem a vysypeme moukou. Složíme je na plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

3

Hotové dorty vyklopíme, necháme vychladnout, potřeme marmeládou a bílou polevou a necháme oschnout. Složíme na sebe, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.

4

Polevu umícháme z cukru, šťávy vymačkané z citronu a vroucí vody dle potřeby.

Poznámka

Dort můžeme také dozdobit čerstvými jahodami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept