Cuketa s nudlemi a balkánským sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketa s nudlemi a balkánským sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 38972 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
3 ks | Cuketa |
400 g | Nudle rýžové |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr balkánský |
2 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 13,4mg |
Draslík | 265,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Nudle rýžové, Rajčata, Sůl, Sýr balkánský, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketa s nudlemi a balkánským sýrem postup přípravy receptu:
1 | Cukety dobře omyjeme a nakrájíme na hranolky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek nasekáme. |
2 | Ve velké pánvi na rozpáleném oleji osmahneme cuketové hranolky, přidáme cibuli, česnek a vše podusíme 1 minutu. Přilijeme vývar a povaříme 3 minuty. Odstavíme z plotny a necháme na teplém místě. |
3 | Nudle uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a smícháme s cuketovou směsí. Podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Pokrm upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a omytými, na kostičky nakrájenými rajčaty. |
5 | Můžeme podávat s čerstvým bílým chlebem. |