Boloňské špagety s vepřovým a hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Boloňské špagety s vepřovým a hovězím masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 38978 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
75 g | Anglická slanina |
1,5 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Hovězí maso mleté |
100 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
200 g | Vepřové maso mleté |
100 ml | Víno červené |
400 g | Špagety |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 90,8mg |
Draslík | 662,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 276,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hovězí maso mleté, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Vepřové maso mleté, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mrkev kořen, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Boloňské špagety s vepřovým a hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme zeleninu. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek můžeme také nakrájet nebo ho prolisujeme. Očistíme mrkev a celer, omyjeme a obojí nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej na němž vyškvaříme slaninu. Následně ke slanině přidáme zeleninu a mleté maso. Směs dobře promícháme a za stálého míchání opékáme. |
2 | Směs na pánvi podlijeme červeným vínem a vše vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina nevyvaří. Omáčku dochutíme solí a pepřem, přidáme mléko a povaříme do zhoustnutí. Poté přidáme čerstvě nasekané oregano, cukr a rajčata, vše zamícháme a při mírné teplotě vaříme asi 30 minut. |
3 | Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Parmezán nadrobno nastrouháme. Špagety naporcujeme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme. |
Poznámka
Hotový pokrm můžeme ozdobit čerstvě nasekaným tymiánem.