Recept

Boloňské špagety s vepřovým a hovězím masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 38978
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

75 g Anglická slanina
1,5 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
200 g Hovězí maso mleté
100 ml Mléko polotučné
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
200 g Vepřové maso mleté
100 ml Víno červené
400 g Špagety
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 844 kcal
Kilojoule 3 533kJ
25% Sacharidy 91 g
40% Tuky 30 g
32% Sodík 645 mg
72% Bílkoviny 40 g

Boloňské špagety s vepřovým a hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme zeleninu. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek můžeme také nakrájet nebo ho prolisujeme. Očistíme mrkev a celer, omyjeme a obojí nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej na němž vyškvaříme slaninu. Následně ke slanině přidáme zeleninu a mleté maso. Směs dobře promícháme a za stálého míchání opékáme.

2

Směs na pánvi podlijeme červeným vínem a vše vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina nevyvaří. Omáčku dochutíme solí a pepřem, přidáme mléko a povaříme do zhoustnutí. Poté přidáme čerstvě nasekané oregano, cukr a rajčata, vše zamícháme a při mírné teplotě vaříme asi 30 minut.

3

Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Parmezán nadrobno nastrouháme. Špagety naporcujeme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.

Poznámka

Hotový pokrm můžeme ozdobit čerstvě nasekaným tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept