Šlehačkový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehačkový dort
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38979 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
180 g | Cukr vanilka |
3 polévková lžíce | Džem rybízový |
110 g | Mouka pšeničná hrubá |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Na formy | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Šlehačka | |
100 g | Cukr moučkový |
0,8 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 265,0mg |
Draslík | 71,2mg |
Vláknina | 817,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džem rybízový, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehačkový dort postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme cukr, žloutky, vanilku a vejce a mícháme do zhoustnutí. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. |
2 | Těsto rozdělíme do dvou stejných, máslem vymazaných a moukou vysypaných forem a upečeme. |
3 | Hotové placky necháme vychladnout. Jednu potřeme džemem a částí smetany ušlehané s cukrem. Druhou placku rovněž potřeme džemem, nakrájíme na dílky a složíme na plát se smetanou. Každý dílek dozdobíme šlehačkou a dort nakrájíme. |
Poznámka
Dort můžeme dozdobit také čerstvými jahodami.