Bábovka šlehačková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka šlehačková
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3898 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
1 hrst | Kokos - mletý (Kopra) |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka polohrubá |
80 g | Ořechy vlašské |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 174,8mg |
Draslík | 293,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 144,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kokos - mletý (Kopra), Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka šlehačková postup přípravy receptu:
1 | Vymažeme tukem formu a vysypeme kokosem. |
2 | Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. |
3 | V druhé míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme prosátou mouku, půl kypřícího prášku, vanilkový cukr, ořechy, šlehačku, citronovou kůru, rozinky a vše promícháme. |
4 | Přidáváme postupně tuhý sníh, zpracujeme ho do těsta, vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě 45 minut na 180 stupňů. |
Opravdu velice dobrá bábovka, moc doporučuji vyzkoušet. Dala jsem jen o 20 g méně cukru, ale to už je na chuti každého. Já dávám všeobecně méně cukru, ale každý to má jinak. Rozinky a hlavně ořechy udělají báječnou chuť. Každopádně palec nahoru.