Recept

Kořeněný salát s pohankovými nudlemi a hovězím masem

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 68 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 33 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 38990
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

100 g Hovězí maso zadní
500 g Nudle pohankové
3 l Voda pitná
1. Kořenící omáčka
1,3 g Česnek
2,8 g Cibulka jarní
10 g Cukr krupice
100 g Hrušky
7,5 ml Ocet vinný
50 g Okurka salátová
9 ml Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Ředkev
8 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
2. Kořenící omáčka
1,3 g Česnek
30 g Cibule
3 polévková lžíce Cukr krupice
220 g Hrušky
90 ml Ocet vinný
20 g Paprika červená
10 g Paprika mletá sladká
18 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 603kJ
32% Sacharidy 114 g
9% Tuky 7 g
136% Sodík 3 g
47% Bílkoviny 27 g

Kořeněný salát s pohankovými nudlemi a hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme, osušíme v utěrce a nakrájené na kousky ochutíme v kořenící omáčce č. 1. Na rozehřátém tuku orestujeme kousky masa ochucené kořenící omáčkou. Nudle uvaříme ve vroucí vodě a propláchneme je pod tekoucí studenou vodou, vytvarujeme do tvaru hnízda a necháme je okapat. Okapané, vytvarované nudle naaranžujeme do misek nebo do talířů, na nudle upravíme připravené poloviny vajec, na poloviny vajec rozdělíme kousky masa orestované v paprikové kořenící omáčce. Potom na porce rozdělíme připravenou kořenící omáčku z okurky a ředkve a nakonec ozdobíme poce plátky hrušky máčené v cukru. Tento pokrm servírujeme jako hlavní chod studený.

2

Kořenící omáčka 1.:

3

Kapiovou papriku očistíme a nakrájíme ji na malé kousky, které umeleme v mixéru nahrubo. Čěsnek oloupeme a utřeme. Umletou papriku a utřený česnek smícháme s octem, cukrem a tuto směs ochutíme mletou paprikou.

4

Kořenící omáčka 2.:

5

Okurku očistíme a podélně rozkrojíme. Podélné poloviny okurky rozkrájíme na tenké úhlopříčné plátky,které 20 minut marinujeme ve slané vodě. Potom plátky z vody vyjmeme a osušíme je v utěrce. Ředkev oloupeme, nakrájíme na jemné plátky a ty chvíli marinujeme v octě, ve kterém jsme rozmíchali cukr a sůl. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, která promícháme s octem a do této směsi vmícháme druhou polovinu hruškových plátků a směs necháme chvíli marinovat. Nakonec smícháme připravené kousky okurky, ředkve a hrušky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept