Kořeněný salát s pohankovými nudlemi a hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 68 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný salát s pohankovými nudlemi a hovězím masem
Celkový čas: | 68 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 33 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 38990 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Hovězí maso zadní |
500 g | Nudle pohankové |
3 l | Voda pitná |
1. Kořenící omáčka | |
---|---|
1,3 g | Česnek |
2,8 g | Cibulka jarní |
10 g | Cukr krupice |
100 g | Hrušky |
7,5 ml | Ocet vinný |
50 g | Okurka salátová |
9 ml | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Ředkev |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
2. Kořenící omáčka | |
1,3 g | Česnek |
30 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
220 g | Hrušky |
90 ml | Ocet vinný |
20 g | Paprika červená |
10 g | Paprika mletá sladká |
18 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 137,2mg |
Draslík | 297,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Hrušky, Ocet vinný, Okurka salátová, Ředkev, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hrušky, Ocet vinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Nudle pohankové, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný salát s pohankovými nudlemi a hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Maso opláchneme, osušíme v utěrce a nakrájené na kousky ochutíme v kořenící omáčce č. 1. Na rozehřátém tuku orestujeme kousky masa ochucené kořenící omáčkou. Nudle uvaříme ve vroucí vodě a propláchneme je pod tekoucí studenou vodou, vytvarujeme do tvaru hnízda a necháme je okapat. Okapané, vytvarované nudle naaranžujeme do misek nebo do talířů, na nudle upravíme připravené poloviny vajec, na poloviny vajec rozdělíme kousky masa orestované v paprikové kořenící omáčce. Potom na porce rozdělíme připravenou kořenící omáčku z okurky a ředkve a nakonec ozdobíme poce plátky hrušky máčené v cukru. Tento pokrm servírujeme jako hlavní chod studený. |
2 | Kořenící omáčka 1.: |
3 | Kapiovou papriku očistíme a nakrájíme ji na malé kousky, které umeleme v mixéru nahrubo. Čěsnek oloupeme a utřeme. Umletou papriku a utřený česnek smícháme s octem, cukrem a tuto směs ochutíme mletou paprikou. |
4 | Kořenící omáčka 2.: |
5 | Okurku očistíme a podélně rozkrojíme. Podélné poloviny okurky rozkrájíme na tenké úhlopříčné plátky,které 20 minut marinujeme ve slané vodě. Potom plátky z vody vyjmeme a osušíme je v utěrce. Ředkev oloupeme, nakrájíme na jemné plátky a ty chvíli marinujeme v octě, ve kterém jsme rozmíchali cukr a sůl. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, která promícháme s octem a do této směsi vmícháme druhou polovinu hruškových plátků a směs necháme chvíli marinovat. Nakonec smícháme připravené kousky okurky, ředkve a hrušky. |