Polévka vajíčková kyselá - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka vajíčková kyselá
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 38992 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
50 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Nové koření celé |
20 ml | Ocet vinný |
10 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý celý |
120 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 272,3mg |
Draslík | 123,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Ocet vinný, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka vajíčková kyselá postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku. Zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme kuličky pepře, nového koření, bobkový list a osolíme. Koření povaříme, aby se uvolnila vůně. |
2 | Polévku okyselíme octem, v misce rozkvedláme vejce a za stálého míchání vlijeme do vroucí polévky. Nakonec přidáme sladkou smetanu, necháme projít varem a odstavíme. |
3 | Polévku podáváme horkou s trochou posekané pažitky. |