Rychlé kuřecí maso se zázvorem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé kuřecí maso se zázvorem a houbami
Rychlé kuřecí maso se zázvorem a houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 38993 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Hrášek mražený |
3 polévková lžíce | Kukuřice cukrová |
600 g | Kuřecí prsa |
80 g | Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
3 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 ks | Paprika zelená |
300 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 846,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kukuřice cukrová, Paprika zelená, Rýže dušená, Sůl, Žampiony čerstvé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Kuřecí prsa, Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu, Maizena - kukuřičný škrob, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Omáčka sojová světlá, Omáčka sojová - Tamari mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé kuřecí maso se zázvorem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si všechny potřebné ingredience: kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na nudličky, o síle přibližně 1 - 1,5 cm, poté je vložíme do mísy. Česnek s cibulí očistíme. Cibuli pokrájíme na kroužky, česnek drobně posekáme. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme. Scedíme konzervované tenké fazolové lusky, které překrojíme na polovinu, chilli papričku a zelenou papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme zrníček. Chilli krájíme na tenké nudličky, papriku pokrájíme na proužky. Očištěné a omyté žampiony rozsekáme na plátky. |
2 | Maso osolíme, pokapeme lžicí extra olivového oleje, třemi lžícemi sójové omáčky, přimícháme zázvor, cibuli s česnekem, Maizenu, vše promícháme a směs necháme marinovat cca 20 minut. |
3 | Ve 3 lžicích sójové omáčky Tamari dobře rozmícháme další lžíci kukuřičného škrobu (Maizeny). |
4 | Ve woku rozpálíme 3 lžíce olivového oleje, na němž zprudka (za stálého míchání) orestujeme marinované maso s cibulí i zázvorem. Restujeme přibližně 3 minuty, poté směs vyjmeme, do woku vložíme žampiony s chilli papričkou a zelenou paprikou. Mícháme a restujeme další 3 minuty, následně vrátíme zpět masovou směs, přidáme mražený hrášek i mraženou cukrovou kukuřici a fazolové lusky. Mícháme a restujeme další 2 minuty, nakonec přimícháme Maizenu se sójovou omáčkou, lžičku třtinového cukru a ještě mícháme do doby, než omáčka dostatečně zhoustne. |
5 | Kuřecí nudličky se zeleninou podáváme horké s dušenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.