Chlebovka s klobáskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebovka s klobáskou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 38998 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Chléb celozrnný žitný |
50 g | Cibule |
200 g | Klobása uzená |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
15 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 157,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibule, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Máslo čerstvé, Masox, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebovka s klobáskou postup přípravy receptu:
1 | Starší chléb nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, klobásky nakrájíme na kolečka, pažitku posekáme. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, chléb, pažitku a krátce osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu, osolíme, opepříme a chvíli povaříme. Přidáme kolečka klobásy, přilijeme rozkvedlaná vejce, provaříme a odstavíme. |
3 | Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme horkou. |