Jednoduchý recept

Bramborová polévka kyselá

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 39000
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 g Bobkový list
400 g Brambory
50 g Cibule
300 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká
3 g Nové koření celé
30 ml Ocet vinný
3 g Pepř černý celý
5 g Sůl
3 g Tymián čerstvý
1000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 596kJ
7% Sacharidy 26 g
2% Tuky 2 g
25% Sodík 506 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bramborová polévka kyselá postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno.

2

Do hrnce vsypeme brambory, cibuli, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, přivedeme k varu a povaříme 20 minut.

3

V mléce rozmícháme mouku a vlijeme do polévky. Přilijeme ocet podle chuti a dovaříme.

4

Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept