Italský domácí chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský domácí chléb
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39004 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 kávová lžička | Droždí |
125 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sladový extrakt |
2 kávová lžička | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 265,5mg |
---|---|
Cholesterol | 1,6mg |
Draslík | 58,5mg |
Vláknina | 135,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sladový extrakt nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Italský domácí chléb postup přípravy receptu:
1 | Jako první připravíme v míse kvásek. Smícháme lžičku droždí se 150ml vlažné vody a necháme pět minut droždí rozpouštět. Pak přidáme 125ml vlažného mléka, lžičku sladu a 200g mouky. Vše pořádně promícháme v těsto a necháme 12 hodin na chlaném místě. |
2 | Připravíme těsto: Droždí nasypeme do 100ml vody a opět necháme pět minut rozpouštět. Pak přidáme 100ml vody, 300g mouky a sůl. Zamícháme a přidáme kvásek. Opět pořádně zamícháme a minimálně pět minut ručně prohněteme. Dáme na chladné místo a necháme alespoň dvě hodiny kynout. |
3 | Z těsta poté vytvarujeme dva kulaté bochníky chleba, dáme na plech a necháme ještě hodinu kynout. Pak už jen stačí dát do trouby a 50 minut péct při teplotě 200 stupňů. |