Jednoduchý recept

Italský domácí chléb

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39004
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
125 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sladový extrakt
2 kávová lžička Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 947kJ
13% Sacharidy 46 g
1% Tuky 1 g
14% Sodík 277 mg
14% Bílkoviny 8 g

Italský domácí chléb postup přípravy receptu:

1

Jako první připravíme v míse kvásek. Smícháme lžičku droždí se 150ml vlažné vody a necháme pět minut droždí rozpouštět. Pak přidáme 125ml vlažného mléka, lžičku sladu a 200g mouky. Vše pořádně promícháme v těsto a necháme 12 hodin na chlaném místě.

2

Připravíme těsto: Droždí nasypeme do 100ml vody a opět necháme pět minut rozpouštět. Pak přidáme 100ml vody, 300g mouky a sůl. Zamícháme a přidáme kvásek. Opět pořádně zamícháme a minimálně pět minut ručně prohněteme. Dáme na chladné místo a necháme alespoň dvě hodiny kynout.

3

Z těsta poté vytvarujeme dva kulaté bochníky chleba, dáme na plech a necháme ještě hodinu kynout. Pak už jen stačí dát do trouby a 50 minut péct při teplotě 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept