Jednoduchý recept

Příloha z červené řepy s česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39011
Kategorie: Přílohy

Ingredience

200 g Červená řepa
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 dl Víno červené
2 l Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 92 kcal
Kilojoule 384kJ
3% Sacharidy 11 g
3% Tuky 3 g
2% Sodík 44 mg
2% Bílkoviny 1 g

Příloha z červené řepy s česnekem postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu vaříme v octové vodě asi 30 minut. Uvařenou scedíme, oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do mísy, posypeme kmínem, trochou cukru, přidáme zázvor, koriandr a jemně nastrouhanou cibuli. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, která na pánvičce s rozpáleným olejem podusíme. Posypeme mletou paprikou, zalijeme vínem a dusíme tak dlouho, aby se víno z pánvičky vypařilo a zůstala jen vínová a česneková chuť.

2

Necháme vychladnout a směsí zalijeme suroviny v míse, které ještě dochutíme citrónovou šťávou a dobře promícháme.

Poznámka

Příloha je pikantní, podáváme s opečeným pečivem nebo dobře chutná s pečeným masem. Servírujeme studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept