Příloha z červené řepy s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Příloha z červené řepy s česnekem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39011 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Červená řepa |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 dl | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 236,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 121,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Koriandr mletý, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Víno červené, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Příloha z červené řepy s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu vaříme v octové vodě asi 30 minut. Uvařenou scedíme, oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do mísy, posypeme kmínem, trochou cukru, přidáme zázvor, koriandr a jemně nastrouhanou cibuli. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, která na pánvičce s rozpáleným olejem podusíme. Posypeme mletou paprikou, zalijeme vínem a dusíme tak dlouho, aby se víno z pánvičky vypařilo a zůstala jen vínová a česneková chuť. |
2 | Necháme vychladnout a směsí zalijeme suroviny v míse, které ještě dochutíme citrónovou šťávou a dobře promícháme. |
Poznámka
Příloha je pikantní, podáváme s opečeným pečivem nebo dobře chutná s pečeným masem. Servírujeme studenou.