Recept

Dušené hovězí filé s hříbky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 39013
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 ks Bujón zlatý houbový
1,5 polévková lžíce Celer - nať
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
250 g Hříbky čerstvé
1 polévková lžíce Libeček
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
1 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
80 g Slanina vepřová
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
2 kávová lžička Sůl
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 850kJ
2% Sacharidy 9 g
38% Tuky 29 g
32% Sodík 644 mg
67% Bílkoviny 38 g

Dušené hovězí filé s hříbky postup přípravy receptu:

1

Malé hříbky očistíme, omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky nebo poloviny podle velikosti. Slaninu nakrájíme na hranolky. Snítku celerové natě, petrželky a libečku omyjeme a svážeme. Cibuli oloupeme. Oloupaný česnek (2 stroužky) rozetřeme s lžičkou soli.

2

Hovězí zadní maso v celku omyjeme a osušíme. Prošpikujeme ho a vetřeme do celého špalíčku česnek se solí a půl lžičky pepře.

3

V hrnci si rozpálíme olej s máslem a maso restujeme z každé strany 2-3 minuty. Maso vyjmeme, na omastek dáme hříbky, které restujeme přibližně 1-2 minuty, maso vrátíme k houbám, přidáme houbový bujon povařený v 0,7 l vody, černé pivo, celou cibuli, stroužek česneku a svazek bylinek. Snížíme teplotu a maso budeme dusit pod pokličkou 30-40 minut.

4

Pak maso s cibulí a bylinkami vyjmeme, do zbylého vývaru přimícháme smetanu, dochutíme solí, pepřem a krátce omáčku provaříme. Maso nakrájíme na tenké plátky přes vlákno. Na talíře položíme plátky masa, zalijeme houbovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Přílohy: rýže, houskový knedlík nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept