Jednoduchý recept

Salát z červené řepy s ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39014

Ingredience

10 g Bobkový list
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice staroanglická
10 g Kmín celý
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
50 g Ořechy vlašské
5 g Pepř černý celý
30 g Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
0,5 l Víno červené
200 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 118kJ
6% Sacharidy 23 g
13% Tuky 9 g
13% Sodík 267 mg
8% Bílkoviny 5 g

Salát z červené řepy s ořechy postup přípravy receptu:

1

Vodu v hrnci osolíme, přilijeme ocet, vložíme umytou červenou řepu a uvaříme doměkka.

2

Uvařenou řepu scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky, které naskládáme do misky. Přidáme ještě nastrouhaný křen, hořčici, nasekané vlašské ořechy, posypeme kmínem a dobře promícháme.

3

V menším hrnci zahřejeme víno, pepř, bobkový list, cukr a zalijeme suroviny, které máme připravené v misce. Misku přiklopíme a salát necháme celou noc marinovat.

Poznámka

Salát podáváme jako studený předkrm na vychlazeném talíři, ozdobený listem ledového salátu a pokapaný olivovým olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept