Salát z červené řepy s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy s ořechy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39014 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
10 g | Bobkový list |
200 g | Červená řepa |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice staroanglická |
10 g | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
50 g | Ořechy vlašské |
5 g | Pepř černý celý |
30 g | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 544,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Červená řepa, Cukr krupice, Kmín celý, Ořechy vlašské, Pepř černý celý, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice staroanglická, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Vodu v hrnci osolíme, přilijeme ocet, vložíme umytou červenou řepu a uvaříme doměkka. |
2 | Uvařenou řepu scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky, které naskládáme do misky. Přidáme ještě nastrouhaný křen, hořčici, nasekané vlašské ořechy, posypeme kmínem a dobře promícháme. |
3 | V menším hrnci zahřejeme víno, pepř, bobkový list, cukr a zalijeme suroviny, které máme připravené v misce. Misku přiklopíme a salát necháme celou noc marinovat. |
Poznámka
Salát podáváme jako studený předkrm na vychlazeném talíři, ozdobený listem ledového salátu a pokapaný olivovým olejem.