Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3902
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 ks Bazalka
200 ml Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
120 g Šunka parmská
170 g Sýr Niva (Rokfór)
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 309kJ
5% Sacharidy 17 g
7% Tuky 6 g
44% Sodík 885 mg
24% Bílkoviny 14 g

Parmská omáčka postup přípravy receptu:

1

Šalotku nasekáme a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a podusíme.

2

Poté přilijeme vývar a víno a zvolna asi 20min provaříme. Přimícháme nasekanou bazalku a rozdrobený sýr, zahustíme hnědou omáčkou, ochutíme solí a pepřem.

3

Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke kapustě.

Poznámka

Hnědou omáčku připravíme viz recept "Základní hnědá omáčka"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept