Parmská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmská omáčka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3902 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 ks | Bazalka |
200 ml | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
120 g | Šunka parmská |
170 g | Sýr Niva (Rokfór) |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 31,9mg |
Draslík | 492,8mg |
Vláknina | 79,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hovězí vývar základní, Šalotka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka hnědá univerzální (UHO) nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Parmská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Šalotku nasekáme a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a podusíme. |
2 | Poté přilijeme vývar a víno a zvolna asi 20min provaříme. Přimícháme nasekanou bazalku a rozdrobený sýr, zahustíme hnědou omáčkou, ochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke kapustě. |
Poznámka
Hnědou omáčku připravíme viz recept "Základní hnědá omáčka"