Jednoduchý recept

Zálivka z červené řepy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39020
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

300 g Červená řepa
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 kávová lžička Hořčice francouzská
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř citronový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 170kJ
4% Sacharidy 13 g
34% Tuky 25 g
15% Sodík 299 mg
4% Bílkoviny 2 g

Zálivka z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu umyjeme a dáme na pekáč. Přidáme oloupanou a na dílky nakrájenou cibuli, přiložíme neoloupaný, ale napůl rozříznutý česnek, vše polijeme olejem, vložíme do předehřáté trouby na 40 minut, ale česnek a cibuli vyndáme z trouby už po 20 minutách.

2

Upečenou řepu vyjmeme, oloupeme, nakrájíme na malé kostky a přes cedník pomoci lžíce propasírujeme spolu s cibuli a česnekem do mísy. Přidáme hořčici, olej, ocet, podle chuti sůl, pepř a dobře všechny suroviny promícháme.

3

Když chceme zálivku pikantní, podle chuti posypeme sušenou, mletou feferonkou.

Poznámka

Zálivku podáváme studenou, může byt také k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept