Jednoduchý recept

Houbová polévka s telecím masem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 39021

Ingredience

100 g Halušky slovenské
200 g Houby čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká
40 g Olej rostlinný
15 g Pažitka
5 g Sůl
200 g Telecí kýta
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 231kJ
8% Sacharidy 30 g
16% Tuky 12 g
27% Sodík 537 mg
30% Bílkoviny 17 g

Houbová polévka s telecím masem postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku. Omyté houby nakrájíme na plátky, maso na malé kostičky a přidáme k jíšce. Promícháme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme přibližně 30 minut.

2

Nakonec přimícháme halušky a dovaříme.

3

Polévku nalijeme do hlubokých talířů, ozdobíme posekanou pažitkou a podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept