Fazolová polévka s haluškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s haluškami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 39022 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
50 g | Cibule |
300 g | Fazole |
120 g | Halušky |
10 g | Libeček |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej rostlinný |
50 g | Petržel kořen |
5 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 95,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Halušky, Libeček, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s haluškami postup přípravy receptu:
1 | Fazole namáčíme ve slané vodě nejméně osm hodin předem, nejlépe přes noc. |
2 | Mrkev nakrájíme na kolečka, petržel na kostičky, cibuli nadrobno, libeček a bazalku posekáme. |
3 | K fazolím přidáme do vody mrkev a petržel, přivedeme k varu a vaříme doměkka. V pánvi usmažíme z oleje, mouky a cibule jíšku, opatrně přilijeme k fazolím a provaříme. Polévku rozmixujeme přímo v hrnci tyčovým mixérem, přisypeme bazalku, libeček, halušky a dovaříme. |