Jednoduchý recept

Fazolová polévka od babičky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 39028

Ingredience

30 g Celer bulvový
50 g Cibule
200 g Fazole
30 g Kapusta hlávková
30 g Kedlubna
30 g Květák
50 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
40 ml Ocet vinný
2 g Pepř černý mletý
30 g Petržel kořen
8 g Sůl
150 g Uzené maso vařené
1200 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 240kJ
13% Sacharidy 45 g
42% Tuky 31 g
40% Sodík 809 mg
27% Bílkoviny 15 g

Fazolová polévka od babičky postup přípravy receptu:

1

Den předem namočené fazole osolíme a vaříme ve stejné vodě, ve které se máčely.

2

Mrkev, celer, petržel, česnek, kousek kedlubny, květák, cibuli a kapustu vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme 20 minut doměkka.

3

Zeleninu ve vodě rozmixujeme, přisypeme scezené fazole, přilijeme ocet a přivedeme k varu.

4

Z másla a mouky usmažíme jíšku, přidáme kostičky uzeného masa nebo klobásy, osmahneme a opatrně přilijeme do polévky. Promícháme, povaříme a odstavíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept