Přírodní plněné řízky z divočáka se smrži a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní plněné řízky z divočáka se smrži a špenátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 39029 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Kančí maso |
2 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
200 g | Smrže čerstvé |
50 g | Špenát listový čerstvý |
2 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 283,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kančí maso, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 12% 4,0% obj., Pórek, Smrže čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní plněné řízky z divočáka se smrži a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Maso ze hřbetu divočáka očistíme od blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme řízky přes vlákno, silné 1-5 - 2 cm. Každý řízek ostrým nožem rozřízneme z boku tak, že utvoříme kapsu. Všechny kapsy potřeme uvnitř bylinkovým máslem. |
2 | Čerstvé smrže očistíme, omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Špenátové listy omyjeme a spaříme v 0,5 litru vařící vody. Pak je necháme okapat a pokrájíme na proužky. Malý pórek s cibulí očistíme, omyjeme, cibuli pokrájíme nadrobno, pórek pokrájíme na tenké proužky. Čerstvý rozmarýn omyjeme, lístky otrháme a pokrájíme. Česnek očistíme a drobně posekáme. |
3 | V pánvi rozpálíme máslo (1 lžíce) s 2 lžícemi oleje, na kterém zpěníme cibuli s česnekem, přidáme houby, pórek, promícháme a smažíme 2 minuty. Přimícháme špenát, rozmarýn, směs stále smažíme a mícháme. Ochutíme solí (1 lžička) a bílým pepřem. Když se houby se zeleninou vydusí z vlastní šťávy (5-7 minut), pánev odstavíme z plotny a necháme chvíli vychladnout. |
4 | Směs rozdělíme na 4 díly, naplníme kapsy řízků a uzavřeme párátky. Řízky osolíme, posypeme čerstvě mletým černým pepřem (1-1,5 lžičky) a obalíme je v hladké mouce. |
5 | Ve větší pánvi rozpálíme máslo s olejem. Řízky restujeme z každé strany dozlatova přibližně 2-3 minuty z každé strany. K řízkům přilijeme 0,5 dl černého piva, ve kterém řízky smažíme ještě 1 minutu. |