Salát celerový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát celerový
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3903 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Omáčka tatarská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
20 dkg | Šunkový salám |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 187,4mg |
Draslík | 355,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citrony, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Šunkový salám mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát celerový postup přípravy receptu:
1 | Očistíme celer, bulvu necháme v celku. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do změknutí. |
2 | Do jiného hrnce dáme vařit vajíčka. |
3 | Nakrájíme na kousky salám. |
4 | Po vychladnutí necháme celer vychladnout. Nastrouháme jej na struhadle, i vajíčka. Přilijeme citronovou šťávu. |
5 | K celerům a vajíčkům přidáme nakrájený salám a tři lžíce tatarské omáčky nebo jogurtu. |
6 | Osolíme a opepříme. |
Poznámka
místo tatarky můžeme použít bílý jogurt a z citronu použijeme šťávu