Jednoduchý recept

Kuřecí salát s červenou řepou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 39030

Ingredience

Salát
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Kuře
500 g Mandarinky
1 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Salát ledový
1 kávová lžička Sůl
300 g Červená řepa
Marináda
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Rozmarýn sušený
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 821kJ
10% Sacharidy 36 g
64% Tuky 48 g
19% Sodík 381 mg
49% Bílkoviny 28 g

Kuřecí salát s červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu umyjeme a uvaříme v hrnci s vodou, do které přidáme kmín. Vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na úhledné tenké pásky, které dáme do skleněné salátové mísy. Ledový salát nakrájíme na tenké proužky, vysypeme do mísy, kde máme řepu, přidáme oloupané a na půlky nakrájené mandarinky, olej, drobně nakrájenou cibuli, podle chuti osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou, dobře zamícháme a necháme salát odpočívat.

2

Marináda: Do jiné mísy dáme nastrouhanou pomerančovou kůru, rozmarýn, prolisovaný česnek, cukr, olej, dobře metličkou vyšleháme a vložíme kuřecí maso nakrájené na tenké plátky, které necháme 100 minut na studeném místě marinovat.

3

Do nahřáté pánve dáme kuřecí maso spolu s marinádou a v marinovací šťávě povaříme maso 15 minut. Když je maso dostatečně měkké, vylijeme směs z pánve do mísy. Olej rozšleháme s mandarinkovou a pomerančovou šťávou a směsí zalijeme připravený salát.

Poznámka

Salát servírujeme teplý s opečenou vekou nebo čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept