Jednoduchý recept

Telecí řízky se šalvějovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 39031

Ingredience

1,5 dl Bujón houbový
4 ks Cibulka jarní
250 g Hříbky čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 dl Smetana zakysaná 15%
2 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
1 dl Víno bílé
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 317kJ
4% Sacharidy 15 g
52% Tuky 39 g
24% Sodík 474 mg
56% Bílkoviny 31 g

Telecí řízky se šalvějovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Telecí řízky nařezané přes vlákno omyjeme, osušíme, z každé strany je osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem.

2

Očistíme, omyjeme jarní cibulky a pokrájíme je na tenké kroužky. Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Šalvěj omyjeme a lístky nakrájíme na nudličky.

3

V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem a řízky zprudka orestujeme dozlatova. Restujeme je po 1,5-2 minutách z každé strany. Vyjmeme je z omastku a na ten samý omastek dáme cibulku s hříbky a osmažíme je dozlatova. Přimícháme šalvěj, přilijeme houbový bujon, bílé víno, promícháme a krátce asi 2 minuty povaříme. Nakonec přimícháme sladkou a hustou zakysanou smetanu, kterou jsme si rozšlehali. Omáčku dochutíme solí, bílým pepřem a odstavíme z plotny.

4

Řízky upravíme na talíře, přelijeme houbovou omáčku a podáváme.

Poznámka

K řízkům a omáčce podáváme vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept