Recept

Máslový barevný bochníček

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39032
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
150 g Cukr moučkový
50 g Džem rybízový
150 g Mouka pšeničná hrubá
120 g Poleva čokoládová
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na plech
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
Krém
100 g Čokoláda hořká
350 g Cukr moučkový
350 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Potravinářská barva
1 polévková lžíce Punč
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,202 kcal
Kilojoule 5 030kJ
37% Sacharidy 134 g
93% Tuky 69 g
6% Sodík 125 mg
26% Bílkoviny 14 g

Máslový barevný bochníček postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou, vanilkou a třeme do zhustnutí.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové těsto necháme trochu prochladnout.

3

Odkrojíme úzký obdélník, zbytek těsta potřeme tence džemem a vložíme do zvláštní formy na bochníček. Když těsto zcela vychladne, rozetřeme na něj čokoládový krém a necháme na studeném místě ztuhnout. Poté přidáme růžový krém, opět dáme do studena, potřeme žlutým krémem, na něj položíme odkrojené těsto, odstraníme formu a přelijeme čokoládovou polevou.

4

Na krém umícháme do pěny máslo, přidáme cukr, žloutek a utřeme. Těsto rozdělíme na tři díly, do prvního vmícháme změklou čokoládu, do druhého 3 kapky červeného bretonu a do třetího přilijeme rum a přisypeme trošku vanilky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept