Jednoduchý recept

Cikánská topinka

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39036
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
4 plátek Chléb toastový
70 g Cikánská pečeně
150 g Lečo sterilované
20 ml Ocet kvasný lihový
10 ml Olej rostlinný
20 g Sádlo vepřové škvařené
6 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové škvarky

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 333kJ
1% Sacharidy 4 g
29% Tuky 22 g
38% Sodík 752 mg
52% Bílkoviny 29 g

Cikánská topinka postup přípravy receptu:

1

Do osolené vroucí vody s trochou octa opatrně na mastné lžíci vložíme postupně vejce a necháme ztuhnout asi 4 minuty. Hotová vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme pořádně okapat.

2

Plátky toastového chleba krátce opečeme na sádle, na každý položíme vejce a plátek cikánské pečeně, přelijeme rozmixovaným lečem s prolisovaným česnekem a dáme zprudka na 5 minut zapéct do trouby. Podáváme posypané drobnými škvarky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept