Cikánská topinka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánská topinka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39036 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb toastový |
70 g | Cikánská pečeně |
150 g | Lečo sterilované |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
10 ml | Olej rostlinný |
20 g | Sádlo vepřové škvařené |
6 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 173,2mg |
Vláknina | 146,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cikánská pečeně, Lečo sterilované, Ocet kvasný lihový, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cikánská topinka postup přípravy receptu:
1 | Do osolené vroucí vody s trochou octa opatrně na mastné lžíci vložíme postupně vejce a necháme ztuhnout asi 4 minuty. Hotová vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme pořádně okapat. |
2 | Plátky toastového chleba krátce opečeme na sádle, na každý položíme vejce a plátek cikánské pečeně, přelijeme rozmixovaným lečem s prolisovaným česnekem a dáme zprudka na 5 minut zapéct do trouby. Podáváme posypané drobnými škvarky. |