Jednoduchý recept

Opečený italský chleba & topinky z bílého pečiva

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 39037
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Balsamico ocet
1 hrst Bazalka
3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
500 g Chléb italský
400 g Fazole cannellini
250 g Hrášek mražený
1 ks Hrušky
150 g Mozzarella
1 špetka Muškátový oříšek
3 dl Olej olivový
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata soudková
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 hrst Rukola
1 kávová lžička Sůl
80 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 729 kcal
Kilojoule 3 051kJ
15% Sacharidy 54 g
68% Tuky 51 g
32% Sodík 632 mg
32% Bílkoviny 18 g

Opečený italský chleba & topinky z bílého pečiva postup přípravy receptu:

1

Nakrájený italský chleba slabě potřeme olivovým olejem a opečeme v toustovači nebo rozpálené troubě, potřené crostini opečeme na pánvi. Obojí podáváme s připravenými směsmi.

2

Opečený chleba poklademe směsí nasekaných rajčat s přepůlenými kuličkami mozzarelly, olivovým olejem, drceným česnekem, nasekanou bazalkou a osolíme. Zdobíme rukolou.

3

Na hráškové crostini potřebujeme směs z mraženého hrášku, který v troše vody přivedeme k varu, slijeme, rozmačkáme, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškatového oříšku. Na kostičky nakrájíme vykrojenou hrušku i se slupkou, pokapeme balsamikovým octem a promícháme s nastrouhaným sýrem pecorino. Topinky z bílého pečiva pomažeme hráškovou směsí a ozdobíme ochucenými hruškami.

4

Fazole slijeme a propláchneme. Do zahřátého olivového oleje, vsypeme uvařené, propláchnuté a okapané fazole, osolíme, přidáme rozmarýn a chilli a mícháme asi minutu. Pak vše rozmačkáme a dochutíme česnekem. Podáváme s opečeným chlebem ozdobeným petrželkou a čerstvě mletým černým pepřem.

Poznámka

Můžeme zkusit některou z dalších možností! Nadrobno nakrájíme 4 větší vyzrálá rajčata, svazek čerstvé bazalky, zakapeme panenským olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme 2 stroužky drceného česneku a zlehka promícháme. Podáváme na opečeném bílém pečivu. Houbové: Nejdřív připravíme tzv. gremolatu z nadrobno nasekaného 1 stroužku česneku, 4 lžíc hladkolisté petrželky, 16 zelených oliv a 2 lžičkami strouhané kůry z biocitronu. Přidáme 500 g očištěných a nakrájených hub (směs žampionů a hlívy ústřičné). Na 3 lžících olivového oleje zesklovatíme 3 nakrájené šalotky, 2 stroužky nadrobno nasekaného česneku, přidáme houby a mícháme ještě minutu. Podlijeme 5 lžícemi bílého vína, osolíme, opepříme a vaříme, až se víno vstřebá, potom přimícháme hrst nasekané hladkolisté petrželky. Navršíme na opečené chleby a posypeme připravenou gremolatou. Bleskové bruschetty natřeme červeným pestem, ozdobíme zakysanou smetanou a lístkem rukoly. Můžeme přidat kousek pikantního italského či španělského salámu. Použijeme-li zelené pesto doplníme sušenou šunkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept