Jednoduchý recept

Plněný chleba

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 39042

Ingredience

1 ks Chléb italský
0,5 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Kapary
4,5 polévková lžíce Olej olivový
2 hrst Olivy černé
1 ks Paprika žlutá
2 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
500 g Rajčata
3 ks Sardelové řezy
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 696kJ
2% Sacharidy 7 g
14% Tuky 11 g
47% Sodík 931 mg
20% Bílkoviny 11 g

Plněný chleba postup přípravy receptu:

1

Podélně rozkrojený chleba mírně vydlabeme; hrst drobků uschováme. Nahrubo rozmixujeme drobky z chleba s olejem, česnekem, petrželkou, kapary a sardelkami. Směs promícháme s paprikou, rajčaty, cibulí a olivami. Podélně přepůlená vejce opepříme a případně osolíme (pozor, sardelky jsou dost slané).

2

Obě půlky chleba zevnitř pokapeme olejem. Na jednu půlku naneseme polovinu směsi. Poklademe vejci a zakryjeme zeleninou. Přiklopíme druhou polovinou chleba, přimáčkneme a zabalíme do potravinářské fólie. Zatěžkáme a necháme v chladu rozležet 10 hodin či lépe přes noc, aby se chuti prolnuly. Před podáváním krájíme na dílky.

Poznámka

Použijeme 1 celý bochník chleba. Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept