Plněný chleba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný chleba
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39042 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chléb italský |
0,5 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Kapary |
4,5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 hrst | Olivy černé |
1 ks | Paprika žlutá |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
3 ks | Sardelové řezy |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 156,6mg |
Draslík | 357,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 784,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika žlutá, Rajčata, Sardelové řezy, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb italský, Cibule červená, Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný chleba postup přípravy receptu:
1 | Podélně rozkrojený chleba mírně vydlabeme; hrst drobků uschováme. Nahrubo rozmixujeme drobky z chleba s olejem, česnekem, petrželkou, kapary a sardelkami. Směs promícháme s paprikou, rajčaty, cibulí a olivami. Podélně přepůlená vejce opepříme a případně osolíme (pozor, sardelky jsou dost slané). |
2 | Obě půlky chleba zevnitř pokapeme olejem. Na jednu půlku naneseme polovinu směsi. Poklademe vejci a zakryjeme zeleninou. Přiklopíme druhou polovinou chleba, přimáčkneme a zabalíme do potravinářské fólie. Zatěžkáme a necháme v chladu rozležet 10 hodin či lépe přes noc, aby se chuti prolnuly. Před podáváním krájíme na dílky. |
Poznámka
Použijeme 1 celý bochník chleba. Servírujeme studené.